Over deze website


Je hebt ontdekt dat je met narcistisch misbruik te maken hebt in je relatie en/of familie. Hoe nu verder?

 

www.omstandersvan.nl narcistisch misbruik jasmijn couwenberg boek narcistische wereld ontvlucht narcisme borderline zelfontwikkeling herstellen

Allereerst: lees zoveel mogelijk goede en volledige informatie over wat deze vorm van psychische mishandeling precies inhoudt. Hoe herken je het? Hoe doorzie je de manipulaties, hoe weer je deze af? Hoe stop je het?

 

Het is van groot belang om te weten en te begrijpen wat je precies meemaakt(e). Je kunt pas iets aan je situatie veranderen, als je weet wat er aan de hand is.

 

Enkel kennisvergaring is niet voldoende

Je kunt er eindeloos over blijven lezen, totdat je op een punt komt dat je merkt dat je, ondanks alle kennisvergaring, nog niet écht vooruit komt.

 

Oké, je weet nu wat je meemaakte. Maar pijn, woede en verdriet blijven je achtervolgen. Je denkt dat je leven nooit meer beter zal worden. Daarom is enkel het opdoen van kennis lang niet voldoende om te herstellen van narcistisch misbruik.

 

Reken af met de emotionele erfenis

Na het verbreken van het contact met de narcist/borderliner, zit je namelijk nog opgescheept met een emotionele erfenis: je eigenwaarde is tot het nulpunt gedaald, en de negatieve gedachten blijven maar in je hoofd malen.

 

Dit is de voornaamste oorzaak dat je vast blijft lopen op allerlei gebieden in je leven, niet het narcistisch misbruik op zich.

 

Zelfontwikkeling is noodzakelijk

Wil je écht herstellen, dan is het noodzakelijk om niet langer in het verleden te blijven hangen, maar je focus te verleggen naar het hier en nu, naar jezelf. Alleen zo kun je ware heling bereiken.

 

Je kunt niets veranderen, behalve jezelf. Jij kúnt herstellen, als je inziet dat de oplossing altijd in jezelf ligt!

 

Het is hoe jij ermee omgaat

Narcistisch misbruik hoeft jouw leven niet volledig te bepalen. JIJ bepaalt zelf in hoeverre je dit jouw leven laat ontregelen. Door op een andere, gezondere en constructievere manier ernaar te kijken en mee om te gaan.

 

Als je deze tool beheerst, kun je niet alleen beter omgaan met een heftig verleden, maar met alle tegenslagen in het leven. Dan verander je in een oersterke boom die zelfs bij de hardste storm nog overeind blijft staan!

 

Zelfliefde en mindset

Het ontwikkelen van zelfliefde en een gezonde mindset zijn daarbij cruciaal. Dit zijn precies de zaken die ernstig aangetast zijn door narcistisch misbruik, én die onmisbaar zijn om gelukkig te kunnen zijn.

 

Samen vormen zij de machinekamer waaruit jij je leven bestuurt. Als je deze niet op orde brengt, blijft het narcistisch misbruik nog steeds plaatsvinden, alleen voer je het nu zelf uit...

 

Daarom zit, zoals gezegd, de oplossing altijd en alleen in jezelf.

 

Hulp nodig?

Via mijn website en mijn boeken begeleid ik jou graag bij je herstel van narcistisch misbruik.

 

Op deze website vind je blogartikelen die globaal ingaan op wat narcistisch misbruik inhoudt. Uitgebreide, specifiekere informatie en hoe je jezelf ervan kunt bevrijden, vind je in mijn 336 pagina's tellende boek 'De narcistische wereld ontvlucht'.

 

Op deze website vind je ook blogartikelen over zelfliefde. Mijn werkboek 'Je eigenwaarde terug na narcistisch misbruik' (194 pagina's) helpt jou in 7 stappen om weer van jezelf te houden.

 

Rond de zomer verschijnt mijn nieuwe boek, dat vooral gaat over zelfontwikkeling nadat je narcistisch misbruik meemaakte. Neem hier alvast een kijkje.

 

Ook mijn boek over ouderverstoting verschijnt zeer binnenkort!

 

Via de nieuwsbrief en de Facebook-pagina blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en andere nieuwtjes, zoals de verschijning van nieuwe boeken.

 

P.S. Voor contact en veelgestelde vragen, klik hier. Voor uitleg over het gebruik van de termen 'narcist' en 'borderliner' op deze website, klik hier.