Reviews 'De narcistische wereld ontvlucht'


Al zoveel mooie reacties mogen ontvangen op mijn boek 'De narcistische wereld ontvlucht' waarvoor ik zeer dankbaar ben! Ik ben heel blij dat ik zoveel mensen steun kan bieden door mijn verhaal te delen.


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Ik was degene die in een eerdere reactie op de site om een "spoedje" vroeg. En dus echt met smart op het boek heb zitten wachten. Het boek was voor mij nogmaals de bevestiging dat ik alles echt zo heb ervaren. Dat ik het niet heb gedroomd. In twee dagen heb ik het uitgelezen en alle woorden en details in me opgenomen. Op de laatste bladzijde wist ik dat dit boek voor mij een mooie afsluiting was van een heftige periode. Toen het boek uit was heb ik het opgeborgen. De cirkel is rond. Het heeft me niet alleen bewuster gemaakt van de kwetsbaarheid van de mens. Maar ook doen beseffen dat liefde op vele verschillende manieren kan worden beleefd en ervaren.” (Isabella) 


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Bedankt voor je boek! Geweldig dat je het allemaal hebt opgeschreven, mijn relatie (nu over) wordt hierin beschreven. Net als jij dacht ik de enige te zijn die dit meemaakte. De vele voorbeelden in je boek bewijzen het tegendeel. Nogmaals bedankt voor de steun die dit me geeft.” (Marco)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Mijn ex-vriend verpestte mijn leven! Niks was ik waard en dat geloofde ik. Ik was bijna zover om bij hem weg te gaan maar zocht naar woonruimte. Die vond ik en toen gaf jouw boek me nog het laatste zetje, ik realiseerde mij dat mijn leven voorbij was als ik nog langer bleef. Ik krabbel op en mis hem nog wel eens, gek hè! Ik ben wel zover dat ik echt niet terug ga. Ik ben zo blij dat ik eindelijk rust heb! Narcisten maken je kapot en nu ga ik mezelf gelukkig maken. Dank je wel voor je boek!” (Christina)


“Ontzettend uitgebreid en helder boek. Veelzijdig omdat je veel research gedaan hebt en veel deskundigen noemt zodat het van verschillende kanten belicht wordt. Het hoofdstuk over de opvoeding raakte mij enorm, ik schrok ervan. Dit had ik zelf meegemaakt al wist ik dat toen nog niet. Jouw boek maakte me hiervan bewust. Ik laat niet langer met me sollen en besluit nu dat ik mezelf alleen nog als waardevol mens laat behandelen. Het boek laat zien dat er een uitweg is en het geeft me weer hoop!” (Monique) 


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Je website altijd gelezen en je boek gaf zoveel meer informatie, ik wist niet dat er nog zoveel over te weten viel, er is veel duidelijk geworden.” (Marga)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Ik wist niet dat borderline zoveel op narcisme lijkt. Je boek is er duidelijk over. Mijn moeder heeft borderline en bij toeval kwam ik op je site. Wat een herkenning! Ik wist altijd dat ze vreemd met mij omging, maar dacht dat het door de borderline kwam. Dat dat zo ernstig was, wist ik niet. Ik heb meteen je boek besteld! Jouw boek gaat tenminste niet alleen over narcisme, maar ook over borderline. Je schrijft heel helder wat prettig lezen is. Vooral het hoofdstuk over gaslighten is zeer helder, wat toch een ingewikkeld proces is! Ik heb dat altijd meegemaakt zonder het te weten. Ik hoop nu los te geraken van haar.” (Helen)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Veel steun gevonden in je boek. Het is een aardig dik boek dat zoveel waardevolle informatie bevat. Voor mij een eyeopener! Ik sta sterker in mijn schoenen door jouw positieve teksten over van jezelf houden en eigenwaarde ontwikkelen.” (Inge)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Veel websites gelezen over narcisme en de jouwe is wel het duidelijkst. Je boek ook! Ik ben heel blij dat je dit geschreven hebt. Je schrijft echt van binnenuit. Ik merk dat je het zelf hebt meegemaakt. Dat geeft mij het gevoel dat ik niet gek ben. Je laat zien dat herstellen mogelijk is. Dank je wel!” (Annika)narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Ik kwam met je in contact via het onderwerp ouderverstoting. Je verhaal intrigeerde mij zo dat ik je boek gelijk bestelde. Ik hoop van harte dat dat onder bredere aandacht komt. Ik hoop dat ik wat weerbaarder word en mijn zoontje weer te zien kan krijgen. Dank je wel voor je boek.” (H.M.)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Geweldig goed boek! Uitgebreid, doordringend, verhelderend. Het was ook lief dat je mijn mailtje vorig jaar beantwoordde. Je begreep me echt! Nu in je boek nog meer begrip gekregen. Het helpt me echt bij de verwerking. Ik lees sommige delen steeds weer overnieuw, alsof ik niet kan geloven dat ik het meemaakte. Maar ik weet nu dat het een realiteit was die niet echt was. Dat leg je heel goed uit. Dat narcisten je keihard bedonderen. Je hebt mijn ogen geopend. Ik probeer nu wat liever voor mezelf te zijn omdat ik langzaam besef dat ik niet slecht ben. De narcist was slecht.” (Anoniem)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners

“Jouw boek 'De narcistische wereld ontvlucht' leert mij dat ik goed voor mezelf mag zorgen. Ik mag er zijn! Het leest heel 'bevrijdend', het is voor mij een stap naar een nieuwe wereld. Ik wil zo graag gelukkig zijn en door jouw boek lukt dat steeds beter!” (Steffie)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Topboek! Wat jij hebt meegemaakt zeg, dat is hetzelfde wat ik meemaakte met mijn ex (een borderliner). Het mooie is dat jij je eigen verhaal aanvult met verhalen van andere partners en deskundigen, wat het een heel compleet boek maakt. Ik schaam me nu minder, als man mishandeld door je vriendin is niet zo 'stoer'... maar jouw boek laat zien dat het iedereen kan overkomen.” (Michael)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Realistisch zeer waardevol boek, zijn prijs zeker waard. Alles zeer goed omschreven zoals je het ervaart en een zeer groot hulpmiddel om jezelf sterker te maken om de narcist te kunnen lossen.” (Leentje)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Het leest als een trein, heel helder, er komt zoveel aan bod, iedere zin is wel herkenning. Onmisbaar voor iedereen die geteisterd wordt door narcisten en borderliners.” (Ans)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Ik heb je boek met veel interesse gelezen en ben echt blij dat ik het gevonden heb.” (C.V.)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Ik heb je boek gelezen en het was een ijzingwekkende ervaring. Zo onvoorstelbaar veel herkenning van de situatie waar ik in verkeerde met mijn ex (borderline type Queen en deels Witch, zo weet ik nu). Ik wil je een heel groot compliment maken voor dit meesterwerk. Ik heb al zo vaak teksten gelezen van mensen die over dit onderwerp schrijven en na een paar regels haak ik af omdat het toch weer uitdraait op het uitsluitend willen luchten van de eigen emoties of het ontaardt in een soft new-age verhaal met (Amerikaans) doorlopend herhaalde goedbedoelde mantra's en verzonnen quotes van niet-bestaande figuren ('John was een succesvolle zakenman en op een dag.....') Bij jou niets van dit alles. Op je site lees ik dat je onder andere je achtergrond als schrijver inzet en dat maakt dan ook dat het boek leest als een trein. Ik vermoed dat je mogelijk ook een wetenschappelijke achtergrond meebrengt, want je verhaal is erg goed gedocumenteerd en (gelukkig) voorzien van een zeer grote hoeveelheid voetnoten waardoor het ook een verifieerbaar geheel wordt. Hulde hiervoor! Dit boek verdient het om een standaardwerk te worden voor huisartsen, maatschappelijk werkers, psychologen en mentoren op scholen.” (H.B.)narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Lieve Jasmijn, ik kan je in woorden niet vertellen hoe dankbaar ik ben voor jouw boek. Ik ben een vrouw van 30, met een ontzettend beschadigd kind deel in mij. Mijn moeder heeft de diagnose borderline en heeft ook narcistische trekken. (Net als jouw moeder) We waren met 5 kinderen thuis waarvan ik altijd het zwarte schaap ben geweest. Ik was altijd bezig om aan de behoefte van anderen te voldoen en cijferde mezelf automatisch altijd weg. Ik ben woonbegeleider in de psychiatrie van beroep en alleenstaande moeder van een zoon van 8. Oktober 2016 ben ik volledig ingestort en had ik de kracht niet meer om aan de behoefte van anderen te voldoen.. ik werd letterlijk gek en ben in een burn out terecht gekomen. Ik ben kort daarop in therapie gegaan, en daar kwam ik tot de conclusie dat ik een ongelofelijk laag zelfbeeld heb. Ik vond mezelf altijd een vreselijk dom, lelijk, achterlijk enz. wijf, behalve als ik iets voor een ander kon betekenen dan voelde ik me wel weer een goed mens. Door therapie kan ik de dingen nu beter relativeren en herken ik direct wanneer mijn negatieve gedachten over mijzelf weer opspelen. (Nachtenlang, urenlang haalde ik mezelf vroeger naar beneden in gedachten, zoals me moeder het altijd deed) Ik heb sinds december 2016 voorgoed met mijn moeder gebroken. Dat was 1 van de moeilijkste dingen die ik in mijn leven heb gedaan. Ik voelde me op dat moment zo een stout kind! Breken met je bloedeigen moeder doe je toch niet ?!?! Maar was me er heel erg van bewust dat dit moest omdat de mishandeling nooit zou stoppen. Vanaf dat moment realiseerde ik me dat ik vrij was en mezelf niet meer hoef te bekijken door de ogen van mijn moeder. Ik mag mijzelf lief vinden, ik mag mezelf aardig vinden en een goed mens zonder me daar schuldig om te voelen. Ik heb mij nog nooit zo verlicht gevoeld van binnen. Via Google kwam ik op jouw boek terecht. Dit was voor mij een kers op de taart! Ik voel zoveel herkenning in jouw boek en dat voelt zo erg fijn! Ik ben niet de enige op de wereld met zulke gevoelens en ik ben dus niet gek?!?! Het heeft nu allemaal een oorzaak, gevolg en een oplossing! Duizendmaal dank! Jouw boek geeft inzicht en antwoorden voor velen die slachtoffer zijn geweest van psychische mishandeling! Ik wens jou heel veel liefde en heel veel succes op je verdere levenspad.” (Cheryl)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Soms lees je een boek dat je leven voorgoed verandert en jouw boek over narcistische en borderline ouders valt daar onder. Daarom wil ik je van harte bedanken om die verandering teweeg te brengen! Ik heb mijn ouders al 6 jaar niet meer gezien en ik heb me vaak enorm schuldig gevoeld hierom. Door jouw duidelijke uitleg weet ik dat ik me niet schuldig hoef te voelen, dat ik mezelf MAG beschermen tegen die allesvernietigende negativiteit.” (Peggy)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Pas begonnen - maar nu al een 'page-turner'. Eindelijk een boek die in mensen taal is geschreven over Narcisme en de gevolgen hiervan. Jasmijn heeft het heel goed uitgelegd wat het is en waar het naar toegaat, en wat de gevolgen zijn. Nu heb ik nog niet uit, maar ik moet zeggen, je blijft lezen, en het is absoluut een must om te lezen, als je je wilt sterken tegen de narcisten in je leven. Knowledge is Power, en dit boek hoort bij de collectie. Ik raad ook aan om Jasmijn en haar werk op internet te Googlen, omdat ze ook veel blogs schrijft die heel erg zinnig zijn om te lezen.” (Wendy Webster)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Prima boek. Goed leesbaar en erg herkenbaar. Ik voel me gesterkt omdat er dingen in geschreven staan die ik ook letterlijk zei. Ik merk dat ik bevestigd word in mijn gevoel van onbehagen en dat geeft een bevrijdend gevoel.” (Narcis)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Interessant. Ik heb al verschillende boeken gelezen over narcisme/borderline en dit boek (De narcistische wereld ontvlucht) kan ik zeker bij de betere klasseren. Persoonlijk had ik liever een deel over narcisme en een deel over borderline gelezen, en dus niet in elkaar overvloeiend. Maar toch zeker een 8/10 voor mij waard. Heel leerzaam en o zo herkenbaar.” (Linneke)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Zo blij met je boek. Gaf ons een inkijk in een andere wereld, gaf ons aan dat wij niet gek zijn, of super overgevoelig.” (Karin Z.)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Zeer verhelderend, goed onderbouwd boek.” (N.)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Uitgebreid handboek. Goed leesboek omtrent narcisme en misbruik ervan.” (Han)


narcisme borderline boek narcist borderliner narcisten borderliners narcistische wereld ontvlucht

“Confronterend en helder. Duidelijk omschreven-confronterend- aangrijpend. Iedereen zou dit moeten weten en leren herkennen! Ik zit er nog middenin en hoop er (ooit) uit te komen. Dit boek heeft mij wat flinke stappen vooruit laten zetten.” (Vakantieganger)


“Narcisme en borderline eindelijk in duidelijke mensentaal. Het is een helder leesbaar boek. Het legt heel eenvoudig, begrijpbaar en volledig uit waar narcisme en borderline over gaan, zonder te vervallen in algemeenheden of populistisch taalgebruik. Verschillende passages zijn heel herkenbaar." (Bart B.)“Goed boek met duidelijke uitleg over borderline/narcisme en herkenbare verhalen van naasten. Voor mensen in een destructieve relatie een must-read!" (Raphaël)


“Een boek die je met tranen leest als je er middenin zit. Veel mensen zitten in een situatie waar anderen geen weet of beeld van hebben. Dit boek geeft je een inzicht in de narcistische wereld en bevestigde voor mij dat ik niet de enige ben en het niet allemaal heb verzonnen. Deze situatie bestaat echt en hielp mij de "mist" op te laten trekken." (Z)


“Helder geschreven boek! Het lezen van dit boek helpt "De leek" op dit gebied goed inzicht te krijgen over wat narcisme in de kern inhoudt. Heldere uitleg van de schrijfster van dit boek. Het is voor mij als professioneel coach een welkome aanwinst op mijn naslagwerk." (Rian)


“Herkenbaar en makkelijk leesbaar boek. Een praktische en leesbare samenvatting van de theorie over narcisme en borderline. De verschillen worden ook al lezende steeds meer duidelijk. Daarna worden de gevolgen en klachten van kinderen goed en herkenbaar beschreven. Een aanrader voor mensen die er zelf, in hun nabije omgeving, of door hun werk mee te maken hebben. Het boek geeft erg veel inzicht." (J.)


“Veel herkenning. Ik vind het boek bijzonder duidelijk en goed onderbouwd en herken veel daarin. Pas de laatste jaren beginnen de puzzelstukken op zijn plaats te vallen. Ik ben bijna 50 jaar getrouwd met een man, die me beurtelings lief en mooi noemt om vervolgens regelmatig in grote woedeaanvallen mij 10 meter onder de grond te schoffelen en mij uitmaakt voor liefdeloos, egoistisch, achterbaks en gemeen. Ik kon maar niet begrijpen hoe dit te rijmen was en zocht altijd maar de fout/schuld bij mijzelf. Nu ga ik begrijpen dat mijn man een persoonlijkheidsstoornis heeft. Waarschijnlijk borderline met narcistische trekken." (mabaar)


“Wat een fantastisch boek, wat een erkenning en wat een durf van jou dit te doen! Respect!" (R.)


“Fantastisch informatief boek ! Spijtig dat ik te laat heb ontdekt wat een narcist met mij gedurende 30j heeft kunnen doen. Heb zovele raakpunten en feiten gelezen in dit boek het is niet anders..." (Nicole roels)


“Goed gekozen titel Heel erg herkenbaar en vlot geschreven, een echte aanrader." (Goed)


“Door het lezen van het boek ben ik na 57 jaar mijn leven beter gaan begrijpen. Weet nu wie er aan de wieg stond van mijn problemen. Kan gaan werken aan mijn genezing en volg advies in boek. Mijn omgeving begrijpt mij ook beter. Dank voor dit geschenk Jasmijn en het delen van je ervaringen." (Josephine)


“Het boek is een geschenk geweest aan iemand die het ooit meegemaakt heeft. Heel veel uit het boek is herkenbaar volgens de lezeres." (Eric)“Duidelijk geschreven, herkenbaar. Is een goed leesbaar boek.Aanrader voor mensen die deze hel zelf meemaakte" (Barbara H.)


“goed boek. ik vind dit een erg goed boek en eindelijk in het nederlands over dit onderwerp." (s mosk)


“Openbaring De wereld gaat voor je open, wanneer je dit boek gelezen hebt, inmiddels al 2 keer gelezen" (elly)


“zeer goed geschreven inhoud, niet te filosofisch, realistisch en toch psychologische onderbouwd met concrete vb" (carine dhuvettere)


“Duidelijk! Een goed boek wat voor mij een eyeopener was." (Gerrie)


“Verhelderend en duidelijk omschreven en beschreven, zeer herkenbaar. Confronterende werkelijkheid. Helpt alles op een rijtje zetten en erkennen voor jezelf." (Sine)


“duidelijk boek en verhelderend veel uitleg over de verschillende stoornissen." (Aleida)