Ouderverstoting

ouderverstoting familieverstoting borderlinemoeder kindermishandeling gevolgen problemen familie jasmijn couwenberg
Ouderverstoting vernietigt een kind al voor het leven, laat staan familieverstoting. Leven zonder familie is niet alleen onprettig en eenzaam, het is ook gevaarlijk, omdat je niemand hebt om op terug te vallen. In dit artikel zet ik een aantal gevolgen uiteen van ouderverstoting/familieverstoting.

Het is de 'Week tegen Kindermishandeling 2017'. Ouderverstoting is een zeer ernstige vorm van kindermishandeling die men helaas nog vaak onderschat of niet herkent. Daarom zet ik in dit artikel 15 redenen uiteen waarom ouderverstoting kindermishandeling is.

narcisme borderline narcist borderliner vader moeder kinderen ouders persoonlijkheidsstoornis psychisch emotioneel misbruik boek familie relatie ouderverstoting kindermishandeling mishandeling moederdag vaderdag afschaffen scheiding gescheiden ouders
Het is weer bijna Vaderdag. Talloze kinderen op school knutselen momenteel weer een cadeautje voor hun vader in elkaar. Maar wat als je je vader niet mag zien? Hoe pijnlijk en verwarrend is zo'n onschuldig knutselfestijn dan wel niet?

narcisme borderline narcist borderliner vader moeder kinderen ouders persoonlijkheidsstoornis psychisch emotioneel misbruik boek familie relatie ouderverstoting kindermishandeling jasmijn
Ouderverstoting is een vorm van kindermishandeling waarbij de ene ouder het kind zonder geldige reden weghoudt bij de andere ouder. Vaak zijn hier narcisten en borderliners aan het werk, wat niet zo vreemd is: er zijn een gestoorde psyche en een zeer extreme, onvoorstelbare vorm van egoïsme voor nodig.