Jouw zelfhaat is niet van jou

Als gevolg van narcistisch misbruik vind je jezelf allesbehalve leuk en goed. Je vindt jezelf een slecht persoon, dat verantwoordelijk is voor alles wat fout gaat. In mijn werkboek 'Je eigenwaarde terug na narcistisch misbruik' haal ik deze zeer schadelijke overtuiging onderuit.

 

www.omstandersvan.nl jasmijn couwenberg narcistische wereld ontvlucht boek narcisme borderline zelfhaat zelfliefde eigenwaarde

Hieronder lees je een kleine passage uit les 1.1 'Waarom denken we nergens recht op te hebben?' van module 1 'Erken je basisrechten' uit mijn werkboek 'Je eigenwaarde terug na narcistisch misbruik'.

 

Het is de geprojecteerde zelfhaat van de ander...

Als de ander kwade bedoelingen had, heb je helaas het onjuiste over jezelf (en de wereld) geleerd.


Bij narcistische personen werkt het namelijk als volgt: zij voelen zich beter door anderen naar beneden te halen. Zij kunnen anderen makkelijker manipuleren en misbruiken als die anderen zichzelf waardeloos vinden. Dus zorgen ze ervoor dat jij een minderwaardigheidscomplex krijgt. Daar hebben ze ALLES voor over...
 
Jouw zelfhaat bestaat dus niet werkelijk: het is de zelfhaat van de narcistische persoon. Die heeft deze op jou overgebracht, om het zelf kwijt te zijn (=projectie).

HIERIN vindt 'jouw' zelfhaat zijn oorsprong. Jij mág geen liefde ervaren, jij mag niet in het licht staan: dat is alleen voorbehouden aan de narcistische persoon. Die stopt jou diep weg onder een dikke deken van (zijn/haar eigen) zelfhaat.


Je weet niet eens dat het licht daarbuiten ook voor jou schijnt, je weet niet beter of liefde is verboden terrein voor jou, niet wetende dat de ander alle liefde gewoon aan ZICHZELF wil toe-eigenen!
 
Zie je nu dat jouw zelfhaat nergens op gebaseerd is en puur afkomstig is van de ander? En dat jij GEEN ENKELE reden meer hebt om jezelf je rechten te ontzeggen!

 

Direct het werkboek 'Je eigenwaarde terug na narcistisch misbruik' bestellen? Klik hier om de ringband of het e-book te bestellen, of download eerst het inkijkexemplaar!

 

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.