Bevrijd uit de narcistische hel

Die dag in juni 2012 vergeet ik nooit meer. Mijn bevrijding van mijn narcistische ex-partner, alsof ik na jarenlange gevangenisstraf weer vrij kwam! Van stress naar rust, van mezelf opofferen naar tijd voor mezelf, van geleefd worden naar leven. 

 

narcist narcistisch misbruik stress genieten jasmijn couwenberg

Het was in de avond. De dag ervoor had hij me weer verrot gescholden. Ik zocht iets op internet over het pesten van je partner. Ik zat letterlijk met open mond van verbazing achter de computer toen ik over narcisme las en letterlijk alles herkende...

 

Eindelijk zag ik het licht, nu wist ik wat er aan de hand was, ik besefte dat ik in een gevaarlijke situatie zat! Toen was het duidelijk dat ik echt een einde aan deze relatie moest maken, én lukte het ein-de-lijk ook écht, na tevergeefse eerdere pogingen.

 

Eerdere pogingen mislukten steeds

Iedere keer kwam ik weer terug, omdat ik toen nog helemaal niet wist wat er daadwerkelijk aan de hand was: narcistisch misbruik. Ik was er immers mee opgegroeid (bleek ook pas na deze relatie) en was gewend om zo behandeld te worden...

 

Het lukte gewoon steeds niet, het voelde alsof ik met emotionele touwtjes aan hem vastgebonden zat, wat ook inderdaad het geval is bij narcistisch misbruik. Dat is waarom je bij de ander blijft: vanwege deze ziekelijke emotionele verbinding. Hierin zit ook de oplossing: zodra je deze verbreekt, ben je vrij.

 

Nu was ik zo geschrokken dat ik niet eens meer in zijn bijzijn durfde te zijn. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek, ik móest weg bij hem, om mezelf te redden. De verbinding was verbroken...

 

Eindelijk VRIJ!

Eindelijk was ik vrij. Ik kon weer zelf mijn eigen dag indelen. Zelf bepalen wat ik ging doen, en wat ik niet meer deed. Ik hoefde niet meer vastgeplakt te zitten aan mijn telefoon. Ik kon naar buiten zonder eerst een goede verantwoording te hoeven bedenken. Ik kon televisie kijken zonder dat er doorheen gepraat werd. Ik hoefde niet meer op de tijd te letten. Ik hoefde niets meer uit te leggen. Ik hoefde niet meer stand-by te staan. Ik kon alles doen wat ik maar wilde! 

 

Bevrijd jezelf!

Als je jezelf eenmaal hebt bevrijd van het narcistisch misbruik, begint je leven pas echt! Eindelijk kun je doen wat JIJ wilt, zonder nog rekening te hoeven houden met de narcist/borderliner. 

 

Neem de stap en bevrijd jezelf. Alleen jij kunt het narcistisch misbruik stoppen, door weg te gaan. Niemand anders kan het voor je doen en zolang je in de relatie of familieband met de narcist/borderliner blijft, blijf je mishandeld worden. Jij kunt de keuze maken om weg te gaan of te blijven. Kies wat goed voor jou is!

 

Mijn boek 'De narcistische wereld ontvlucht' brengt jou alle kennis bij over narcistisch misbruik: hoe herken je het, hoe doorzie je het, hoe weer je het af en hoe stop je het. Laat het jouw ogen openen, zodat je de emotionele touwtjes eindelijk kunt doorknippen!

 

Mijn werkboek 'Je eigenwaarde terug na narcistisch misbruik' helpt jou om zelfliefde te ontwikkelen, dé brandstof die je nodig hebt om voor jezelf te kiezen en aan je eigen leven te beginnen.

 

Commentaren: 3 (Discussie gesloten)
 • #1

  Alexander (donderdag, 25 januari 2018 17:14)

  Nadat ex vreemd ging heb ik nog 2 jaar gevochten voor wat ik dacht dat goed was. Mijn eerste prioriteit was hierbij om mijn 2 dochtertjes het trauma van een scheiding te besparen.
  In die 2 jaar sliep ik gemiddeld 6 uur per week. Op een gegeven moment leek er een stijgende lijn te zitten in de relatie, maar achteraf bleek dit gewoon weer 1 van haar acteer kunstjes. Ik weet nog goed het moment dat ik overtuigd was dat ze me aan het lijntje hield.
  S’avonds laat terug van een lange werkdag en bij thuiskomst had mevrouw 2 dure wollen tapijten besteld.
  Ze vroeg welke van de 2 het zou worden en ik reageerde met de vraag “waar ga je die van betalen?”
  Haar antwoord was dat ze dit met spaargeld wilde doen, waarop ik met een nee antwoorde.
  De sfeer sloeg acuut om en toen ging ze dreigen met van alles en nog wat.
  Ondanks mijn angst gaf ik aan dat ik er genoeg van had en dat als ze zo graag van me af wilde, ze dit maar moest regelen. Achteraf had ik gewenst dat ik deze keuze eerder had gemaakt.
  Dit had me zoveel ellende bespaard. Mevrouw stuurde zelfs criminelen achter me aan om me proberen te breken en wanneer ik thuis sliep was ik altijd bang dat ze me in mijn slaap zou vermoorden.
  Nu na alles gediasnostiseerd met CPTSS. Mijn strijd is dus nog niet afgelopen helaas.
  Sorry als m’n verhaal lang is, maar geloof me als ik zeg dat dit nog maar een fractie is van de hel waar ik doorheen ging en nog ga.

 • #2

  Anouschka (donderdag, 01 februari 2018 10:23)

  Hier niet met een ex partner. Maar met beiden ouders. Na een strijd die 40 jaar geduurd heeft. Mijn rug omgedraaid. Er knapte iets in me toen mijn moeder mij verbaal aanviel waar mijn man en kinderen bij waren. Na al die jaren erachter gekomen dat mijn moeder een verborgen narcist en mijn vader een open narcist is.Ik verwacht geen begrip en geen medelijden en al helemaal niet van mijn familieleden. De harde eis die ik heb, is dat ze mijn gezin met rust laat. Wat tot mijn grote verbazing ook gebeurt. Het enige wat ik wil is innerlijke rust. CPTSS is bij mij al 7 jaar geleden vastgesteld. Maar voelt nu pas alsof ik ontwaak uit een winterslaap. Maar de rust die ik nu voel is onbeschrijfelijk. Die neemt niemand me meer af, daar waak ik voor.

 • #3

  metha visser (maandag, 30 april 2018 20:19)

  ik ben nu een klein jaar verder.. eigenlijk hetzelfde verhaal.. bijna letterlijk. vind het nog steeds erg zwaar om de pijn te verminderen.. na 8jr schelden ging hij vreemd en was zelfs al een half jaar getrouwd.. kan het niet begrijpen dat het echt gebeurd is.. ik weet dat het niet aan mij ligt.. maar heel soms “mis” ik hem of is het de illusie dat ik mis x