· 

Bevrijd jezelf van emotionele pijn: 10 tips

Als partner of kind van een narcist of borderliner ervaar je ontzettend veel emotionele pijn. Hoe ga je hiermee om? Kun je dit achter je laten? In mijn nieuwe gastblog vertel ik hoe je jezelf van deze pijn bevrijdt. 

 

www.omstandersvan.nl narcistisch misbruik jasmijn couwenberg boek narcistische wereld ontvlucht narcisme borderline narcisten borderliners narcist borderliner relatie opvoeding ouders kind kinderen vader moeder emotionele pijn

Omgaan met een narcist of borderliner brengt heel veel pijn met zich mee. Vlak na het verbreken van een relatie moet je gaan herstellen, maar ook jaren later kun je er nog steeds last van blijven houden. Je zit met vragen zoals 'Waarom moest mij dit overkomen?' en 'Hoe raak ik mijn woede kwijt?'. 

 

In mijn gastblog met de titel 'Bevrijd jezelf van emotionele pijn: 10 tips' reik ik je graag een aantal handvaten uit hoe je met deze emotionele pijn kunt omgaan. Onder andere vergeving speelt daarbij een belangrijke rol.

 

Hoe kun je vergeven?

Vergeven is het sleutelwoord. Nee, dat betekent niet dat je de narcist of borderliner in je leven moet vergeven, maar je kunt wél de hele situatie vergeven. Niet wat er gebeurd is, maar dát het gebeurd is. Leer ervan, want ook al durf je het nu misschien nog niet te geloven: je kunt er écht waardevolle levenslessen uit trekken. Bovendien vergeef je om jezelf te helen, en niet om de ander van zijn 'schuldgevoel' te bevrijden.

 

10 tips voor vergeving

In mijn gastblog geef ik 10 tips hoe je kunt vergeven en leg ik uit waarom dit cruciaal is voor een goede, geestelijke gezondheid. Daarnaast reken ik af met het misverstand dat vergeven hetzelfde is als goedkeuren. Vergeven is vooral op een andere, betere manier naar de situatie kijken. Het heeft niets met de narcist of borderliner te maken.

 

Jezelf bevrijden van emotionele pijn

Je kunt mijn volledige gastblog 'Bevrijd jezelf van emotionele pijn: 10 tips' lezen op de website van Coach Jan.

 

In mijn boek 'De narcistische wereld ontvlucht' worden de 10 tips zeer uitgebreid besproken in een eigen hoofdstuk. 

Commentaren: 0